Wonen in een monumentaal pand

De Pastorie is een rijksmonument met een rijke historie die terug gaat tot 1894. De kenmerkende Neorenaissancestijl geeft het gebouw een stijlvolle uitstraling. De Pastorie deed tot voor kort dienst als Ursulinenklooster. Het bijzondere gebouw ligt op een prachtige, centrale locatie naast de kerk en dichtbij het winkelgebied in het hart van Aarle-Rixtel. Een gemoedelijk Brabants dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Laarbeek. De Pastorie staat midden in de samenleving en biedt haar bewoners een energieke en sociale omgeving.

Huur woonruimte en bijbehorende diensten

De Pastorie verhuurt studio’s en appartementen op maandelijkse basis. U maakt gebruik van onze diensten en de sfeervol ingerichte ontmoetingsruimte en huiskamers waar dagelijks activiteiten plaatsvinden. Onze kok bereidt uw verse maaltijden. Heeft u zorg nodig? Dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Lees daarover meer onder het kopje Zorg.

Studio’s

U huurt een eigen eenpersoons studio of echtparen appartement met privé sanitair en maakt verder gebruik van de centrale faciliteiten. De Pastorie beschikt over verschillende huiskamers en een prachtige binnentuin. De omgeving biedt alle mogelijkheden om, eventueel onder begeleiding, een stukje te wandelen of te winkelen. Kortom alle comfort en gezelligheid die het leven aangenaam maken. De studio’s beschikken over een telefoon inclusief abonnement en alarmering, internet en een TV-aansluiting.

De “Goei”kamer, D’n Herd en de Refter

De Pastorie beschikt over drie sfeervolle huiskamers waar u medebewoners kunt ontmoeten en samen een spelletje kunt doen of met elkaar deel kunt nemen aan een activiteit. Bernadet, ons individueel activiteitenbegeleidster onderneemt één op één activiteiten met onze bewoners. Daarnaast zorgt ons AB team voor activiteiten in de huiskamers. Ook kunt u samen met bezoek genieten van een kopje koffie of onze kok meehelpen met de voorbereidingen voor de maaltijden.

Eten en drinken

Alle maaltijden bij de Pastorie worden vers bereid door onze professionele kok en in een sfeervolle ambiance netjes geserveerd. Hierbij gaat het om drie maaltijden per dag (ontbijt, souper en warme maaltijd), fruit en tussendoortjes. Wij serveren desgewenst een borreltje.

Omgeving

Het stijlvolle gebouw van de Pastorie ligt op een prachtige, centrale locatie naast de kerk en vlakbij het winkelgebied in het hart van Aarle-Rixtel. Aarle-Rixtel is een gemoedelijk Brabants dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Laarbeek. Om de hoek van de Pastorie vindt u gelegenheden als  de Heemkundekring en Snoeperij Jantje. U kunt kennis maken met bezienswaardigheden en monumentale werken in de omgeving, films kijken of gewoon gezellig een kop koffie drinken. De directe omgeving van De Pastorie nodigt uit tot een wandeling door het dorp of in het groen. De Pastorie staat midden in de samenleving en biedt haar bewoners een energieke en sociale omgeving met veel contacten in de buurt.

Huurbedragen

 • Studio’s in de woonvleugel € 1555,- per maand*
 • Appartementen in de woonvleugel vanaf € 2350,- per maand*
 • Studio’s in het monumentale pand €1850,- per maand*

 

De huurbedragen zijn inclusief huur van een studio of appartement en de volgende services:

 • Gemeentelijke belastingen
 • Gas, water en stroom
 • AVP (aansprakelijkheidsverzekering particulieren)
 • De schoonmaak van de studio’s en appartementen, de algemene ruimten en huiskamers
 • Het bad- en beddengoed (verstrekt en gewassen door een professioneel bedrijf/wasserij)
 • Alarmeringssysteem binnen het pand
 • Vaste telefoon met abonnement
 • TV aansluiting met abonnement
 • Internet aansluiting in uw studio of appartement, WIFI in het hele pand
 • Gebruik van algemene ontmoetingsruimte en huiskamers waar dagelijks activering plaatsvindt
 • Maaltijden (ontbijt, souper en vers bereide warme maaltijd) en drinken, inclusief fruit en tussendoortjes. Verzorgd door onze professionele kok.
 • Onbeperkt koffie en thee voor de familie en vrienden van onze bewoners
 • Afval wordt gescheiden en opgeruimd
 • 24-uurs aanwezigheid van een medewerker

 

* de huurbedragen zijn exclusief persoonlijke was, stoffering, inrichting, eventuele benodigde hulpmiddelen, zorgverzekering en de eigen bijdrage voor het CAK.

 

Download hier de volledige tarievenlijst